АНАЛІЗУВАННЯ ФОНДОВИХ ІНДЕКСІВ ЯК ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ РОЗВИТКУ РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ ОКРЕМИХ ЕКОНОМІК СВІТУ Наукові журнали та конференції

Це дає бізнесменам глибше розуміння, які типи інвестицій частіше окупаються, а які — провалюються. Іноді індекси можуть суперечити один одному через різні методології підрахунку в різних компаній. Але все ж вони можуть бути корисними, коли потрібно тверезо оцінити те, що відбувається. Станом на січень 2022 року найбільші фондові ринки, за країнами, знаходяться в Сполучених Штатах Америки (приблизно 59,9 % від світової кількості), Японії (приблизно 6,2 %) та Великій Британії (приблизно 3,9 %). Індекси, розраховані за методами Ласпейреса та Пааше, є чутливими до зміни лістингу акцій, спліту або консолідації акцій, виплати дивідендів, а також до додаткової емісії акцій. Прикладом секторних індексів є індекси нових акцій, які вийшли на ринок протягом двох останніх років.

індекси фондових ринків

На сьогодні тенденція бірж до об’єднання торкнулася і біржі країн БРІКС. Створення альянсу бірж є показником процесу глобальної інтеграції світових фінансових потоків. І цей процес буде тільки прискорюватися з розвитком інформаційних технологій.

Методи розрахунку

Пандемія COVID-19 здається найважливішим явищем, яке спостерігається з березня 2020 року практично в усіх країнах світу. Необхідність запобігання поширенню COVID-19 та підтримання ефективності систем охорони здоров’я призвела до вимушеного, різкого обмеження економічної діяльності. Зокрема, пандемія суттєво вплинула на фінансові ринки, і ми можемо спостерігати, що деякі ринки чи інструменти відрізняються за стабільністю, оскільки вони зазнали різного ступеня впливу. У статті ми представляємо проблему нестабільності фондових ринків під час пандемії COVID-19.

  • Через специфіку біржі NASDAQ індекс вважається важливим показником динаміки курсу паперів високотехнологічних і швидко зростаючих компаній.
  • Однак до атак 7 жовтня очікувалося, що вона зросте на 3,5%.
  • Призначення індексів Morgan Stanley – показати еволюцію нових ринків акцій.
  • Особливістю цього індексу є те, що кількість іноземних компаній, представлених у ньому, значно перевищує кількість іноземних компаній, представлених на Американській та Нью- Йоркській фондових біржах.
  • DowJones Transportation Average – транспортний індекс з 20 компаній емітентів.

За даними Центрального бюро статистики, спалах конфлікту 7 жовтня «безпосередньо вплинув» на ВВП. Фондові інструменти бувають першого та другого порядку (похідні). Забезпечення оперативної інформації про рух індивідуальних капіталів. Інфраструктурні учасники (депозитарії, зберігачі, реєстратори, трасти, продавці інформації про РЦП). Open Science in Ukraine- розробка сайтів для наукових журналів.

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»

Нашою головною метою було з’ясувати, як індекси фондового ринку відреагували на шок від COVID-19. Крім того, COVID-19 – це тривожна https://igate.com.ua/news/28579-vigrash-ta-podatki-na-nih криза, яка викликала бурхливу реакцію інвесторів. Експоненційне поширення коронавірусу значно вплинуло на світові ринки капіталу.

Shopping Cart
Open chat
1
Chat with us 👋
Hi there 👋
How can I help you?