Тиждень скульптури у Львові 2023 інтерв’ю з Гудімовим про скандал і мистецтво у війну 24 Канал

Це те, що дозволяє нам комунікувати зі світом і одне з одним, пізнавати себе й запам’ятовувати власну історію. У виставці за допомогою використання імерсивних технологій представлені відео- та фотоматеріали українських журналістів про війну та її наслідки. Далі є музейні фонди, є приватні колекції, є https://kolo.news/category/suspilstvo/34486 серії скульптур. Там буде та сама виставка Миколи Малишка з різних років, з 80-х років до сьогоднішнього року. Тобто цей фестиваль показує таке багатство нашого мистецтва. Коли в “Укрзалізниці” сказали, що львівський та київський вокзали доєднуються до тижня скульптури – це було надзвичайно важливо.

Інтерв'ю з куратором виставки мистецтва про тему та концепцію виставки

Якщо порівняти силу фотографії та рухомого зображення, то рухоме зображення ближче до правди, оскільки воно показує навіть наративи, людей у русі. Поставити фотографію поруч із відео та фільмом означає створити якомога більше спектрів репрезентації реального. Кураторами виставки стали Яна Барінова та Боріс Ондреіска. Ексклюзивно для ELLE вони розповіли про головні наративи обраних фотографій та про те, як важливо говорити про війну за допомогою мистецтва. Історія, дизайн і локалізація субтитрів Про субтитри, які допомагають, а не бісять, — з коментарями людей з порушеннями слуху.

Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець. По-перше, я людина не результату, а процесу. Я очікую дуже багато від конференцій, які зараз Академія мистецтв організовує. У мене багато очікувань від студентського конкурсу творчої скульптури. Мені хочеться нових імен, нових свіжих думок.

Марина Щербенко

Усі кошти від продажу спрямують на підтримку ЗСУ цією парафією. Делієва наголосила, що виставку її організатори ще дороблятимуть, у ній згодом обов’язково з’являться кадри перемоги України. Які ще виставки варто відвідати у вересні? Робота Василя Корчового здійняла справжній шквал як похвали, так і критики.

«Якщо про свою виставку ти почув тільки хороше — значить, почув не все»

Жіночу спільноту художниць, кураторок, перформерок, та простір «Асортиментної кімнати», через який я можу знайомитись з митцями й мисткинями інших міст через виставки і резиденції. Народилась у Миколаєві, вивчала історію та теорію мистецтва у Львівській академії мистецтв та у Познанському університеті мистецтв, живе та працює в Івано-Франківську. Як художниця працює з відео, тілесними й перформативними практиками та текстом. По-перше, сприйняття моєї великої виставки «Інтроверсії». По-друге, скандал і «всесвітня слава» з реакцією на серію світлин «День Конституції» у межах проєкту «Лагідний тероризм» із Ярославом Яновським. По-третє, публіка була вражена перформансом «Жертвоприношення» за участі Ярослава Яновського. Це була перша платформа становлення, разом з тим негативний досвід несприйняття, який спровокував агресію і заперечення та стримував вільне вираження себе.

Лекція називалася «Дослідження та робота з текстом». Ми мали провести інтерв’ю з художником і на базі цього написати текст. Марія пояснювала, з яких боків дивитись на ключову ідею — як розглядати концепцію критично, враховувати і соціальний, і ландшафтний контекст.

Shopping Cart
Open chat
1
Chat with us 👋
Hi there 👋
How can I help you?