Як створити успішний франчайзинг Sayenko Kharenko

Проте і тут є багато перепон та нюансів, про які новачки у цьому виді бізнесу зазвичай навіть не здогадуються. Про них і те, як їх уникнути, у своїй колонці розповіла Юліана Гензель, власниця бренду білизни Fox lingerie та співзасновниця агенції з консалтингу Helicopter view. Наприкінці літа 2022 року в Україні відновилася приватизація, яка фактично не працювала від початку повномасштабного вторгнення. Медіа-піар та громадська думка – Асоціація франчайзингу є впливовим гравцем у формуванні громадської думки щодо франчайзингових мереж та розвитку франчайзингової індустрії.

  • Комерційні концесії отримали нині надзвичайно широке поширення на ринках споживчих товарів, в тому числі в експортно-імпортної торгівлі.
  • Часто в цих мережах зовсім відсутні вимоги до партнерів, єдиний критерій – наявність достатніх фінансових ресурсів і бажання працювати в цій мережі.
  • Основний прибуток «Поїхали з нами» отримує від роялті, а не від початкових внесків, тому компанія зацікавлена в якісній роботі своїх франчайзі.
  • Вибір місця ведення бізнесу робиться один раз – на початку.
  • До слова сказати, але «період окупності» теж термін, який багато читають по-різному.
  • Ваш бізнес не постраждає, ваша діяльність не залежить від криз та карантину.

Усім відома франшиза туристичного бренду “Поїхали з нами” свого часу виглядала досить привабливо. Усього було відкрито 385 агентств, у 122 містах України, де працювало 950 співробітників. Однак через пандемію, а в подальшому і з початком війни, ситуація в туристичній галузі, м’яко кажучи, виглядає плачевною.

Франчайзинг, або що таке франшиза: суть бізнес моделі, плюси та мінуси

Серед топових франшиз і найбільш цікавих прикладів цього бізнесу можна назвати мережу ресторанів італійської та японської кухні MAFIA (паушальний внесок – від € 30000, роялті – 5% від продажів кожен місяць) з окупністю 2-3 роки. Присутність цього пункту в договорі забороняє роботу з іншими франчайзерами або відкриття свого конкуруючого бізнесу протягом певного часового проміжку (або на певній території) після розірвання договору. По суті, придбання франшизи – це вхід в розкручену торгову мережу компанії, яка забезпечить вам підтримку https://inforesist.org/11-innovaczij-budushhego-poslednie-nauchnye-i-tehnologicheskie-dostizheniya/ у всіх сферах. Вартість входу – це одноразовий паушальний внесок, розмір якого залежить від цінності бренду. Стан ринку франчайзингу як України так і СНД в цілому у 2011—2012 р.р. Був достатньо динамічним з точки зору зацікавленності зарубіжних компаній у виході на український ринок та розвитку з українськими партнерами. Франчайзі сплачує вартість франшизи (одноразово), а також періодичні відрахування за користування франшизою (безпосередньо у формі платежів або побічно в націнках на товар, що купуються у франчайзера).

іноземні франшизи

Асоціація франчайзингу об’єднує понад 160 українських франчайзерів. Голова директорату асоціації Андрій Кривонос розповідає , як на цей бізнес вплинула російська агресія, якими франшизами зараз цікавляться підприємці і скільки вони готові витратити на старті. Також він дав кілька порад, на що варто звернути увагу на етапі вибору франшизи, і перелічив типові помилки українців під час виводу бізнесу за кордон. Франчайзер не дозволить франчайзі переносити точку з місця на місце, з одного ТЦ в інший, з однієї вулиці на іншу. Вибір місця ведення бізнесу робиться один раз – на початку. А далі або працюєте, або закриваєтеся. У багатьох випадках для переїзду потрібно буде підписувати новий договір.

Як створити успішний франчайзинг

Для отримання максимально позитивного та швидкого результату вам буде надано повну лінійку корпоративної айдентики, наприклад, банер, клубні карти, газети, візитки. – це сучасна школа, де викладають іноземні мови. Ця школа працює не лише в Україні, а й у країнах Східної Європи. Компанія ефективно та швидко розвиває цілу мережу мовних шкіл та пропонує майбутнім партнерам відкрити мовну школу з франшизи. На даний момент купити франшизу в Україні зовсім не складно, існує досить багато пропозицій по різних напрямках, про це ми поговоримо трохи згодом.

Shopping Cart
Open chat
1
Chat with us 👋
Hi there 👋
How can I help you?